Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Vergaderingen

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

Noord Veluwe Show 

Komt u ook kijken op onze kleindierenshow bij Loon- en Grondverzetbedrijf van de Put in Oosterwolde?
Donderdag 15 november van 20.00 uur
Vrijdag 16 november 10.00-22.00 uur
Zaterdag 17 november 10.00-15.30 uurKleindieren Show bij Loon- en Grondverzetbedrijf van de Put
 


Na drie jaar bij Fruittuin Verbeek te gast te zijn geweest zijn we nu voor de 2e maal  bij Loon- en Grondverzetbedrijf van de Put te Oosterwolde neergestreken. Het was voor het bestuur wel weer spannend of het goed zou gaan met de vogelgriep, gelukkig bleven we er deze keer net vrij van de vogelgriep, want enkele weken later was het weer raak. In totaal hadden we nu 294 dieren in de kooien, voor de dieren een prachtige locatie voor de mens soms wel eens wat koud maar dank zij de party tenten van Cees van Heerde en de kachels daarin was het voor de mens ook goed toeven.

Donderdagavond was de opening en de publieke belangstelling voor dit evenement was redelijk groot, het publiek moet de nieuwe locatie nog wel ontdekken maar het ging al weer beter dan vorig jaar, voorzitter Henk Tromp kon vele genodigden welkom heten waaronder ereleden, zusterverenigingen, en de heer Wolff (Nanne) van de gelijknamige dierenartsenpraktijk te Wezep.

De heer Wolff feliciteerde de club met haar 40e Noord Veluwe Show en wenste de club nog vele goede jaren toe en hoopt dat de jeugd ook de weg weet te vinden naar de kleindierensport want het is een prachtige hobby om zo met de kleindieren bezig te zijn. Zelf heeft hij naast zijn praktijk ook nog postduiven wat niet te vergelijken is met de sierduiven die wij in de kooien hebben.

Dit jaar hebben ook de leden van Nut en Sport uit Wezep weer mee gedaan. Op deze show was een scala aan dieren te bewonderen, Dit jaar 294 dieren in de kooien van 49 leden, onderverdeelt in 175 konijnen, 13 cavia’s, 8 hoenders, 36 dwerghoenders, 6 siervogels, 18 serama’s en 38 sierduiven.

Volgens het keurmeesterkorps lag de kwaliteit van de te keuren dieren erg hoog. Het was voor hen dan ook geen gemakkelijke opgave om de mooiste dieren uit te zoeken, maar zoals je hier onder kunt lezen is het hen toch weer gelukt.

De heer Wolff heeft aan de volgende leden van Sport Veredelt de hoofdereprijzen uitgereikt:

Fraaiste Hoen van de show was een Lakenvelder, eigenaar G.J. Pluim, deze mocht de Ab de Leeuw-trofee in ontvangst nemen.
Fraaiste Dwerghoen van de show was een Wyandotte kriel van G. van Wijhe, deze mocht de Ponstee-trofee in ontvangst nemen.
Fraaiste Siervogel was de Diamantduif van Simon van Loo deze mocht de J. Schreurs trofee in ontvangst nemen. 
Sierduiven: Jan Haas met Oud Hollandse Kapucijn, deze kreeg de RABOBANK trofee.
Konijnen:  Gerwin van Westerveld met Blauwe Holicer, deze kreeg de CM-Packaging trofee uitgereikt.
De Rijwielhandelaar Dickhof-Veldman-Trofee voor de fraaiste Vlaamse Reus was ook voor Cees van Heerde.
Fraaist tekeningras: Wim Krooshof met een Rus.
Fraaiste Cavia, Alpaca was van Fleur Pater.

De Zoet wisseltrofee was voor Rijk Pleijter deze scoorde het hoogste aantal punten met 4 van te voren opgegeven dieren.

Bij de jeugd de volgende prijzen:
Fraaiste konijn Anna Kwakkel met Hollander en op 1 na de Rex van Jowi Bos.
Fraaiste Siervogel, Simon van Loo met Diamantduif.
Fraaiste Cavia, Alpaca van Fleur Pater.
Bij de jeugd is ook nog de prijs “Kent je Dier” , hierbij moeten de jeugdleden twee dieren van te voren opgeven met het predicaat dat ze denken te halen op de jongdieren dag en de clubshow, winnaar was wederom dit keer Dinand van Loo.

De door de CM-PACKAGING Trofee ( v.h. Numan Blikemba) ingestelde ereprijs ”DE DUIM” werd dit jaar uitgereikt door de heren H. Tromp en Jan Schoonhoven laatst genoemde kreeg hem in 2016 uitgereikt. Deze keer werd “De Duim” uitgereikt aan Beerd Koops. Als reden werden de bijzondere verdiensten van Beerd Koops aangevoerd ten aanzien van ”Sport Veredelt”, wat hij in al die jaren voor de vereniging heeft gedaan en nog steeds doet, vandaar dat hij nu voor de 29e keer De Duim in ontvangst mocht nemen.

Bestuur en leden kunnen terugzien op een geslaagde tentoonstelling, omdat de vogelgriep de laatste jaren rond december vaak uitbreekt en er op onze huidige data ook enkele andere shows in den lande worden georganiseerd en waar ook graag leden van ons naar toe willen heeft het bestuur de data verzet en hopen we de show in 2018 te houden van 14 tot en met 17 november.

Foto’s Clubshow 2018

https://photos.app.goo.gl/RksedkDs6geSPf6k9

Bekijk de film van de 41e Noord Veluwe Show:

https://www.youtube.com/watch?v=FQOef3-BWtE&feature=youtu.be

Bekijk onderstaande link de prachtige film van onze tentoonstelling: 
https://youtu.be/r4Tqtt7bC5U

En diverse foto's!


                                                                                                                                                                                

Foto's clubshow 2015
Foto’s clubshow 2013
Foto's clubshow 2012