Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Vergaderingen

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

Hokbezoek Oudega 1 juni 2013

Op 1 juni 2013 zijn een aantal leden van Sport Veredelt op excursie geweest langs enkele leden van de kleindieren vereniging Pluimvee en konijnenfokvereniging 'Door Vriendschap Sterk'(DVS) te Oudega.  Met 20 personen van onze vereningen kwamen we om  10.00 uur aan bij de Fam. Okkema in Workum. Daar begonnen we met een bakje koffie of thee met heerlijk eigen gemaakte cake. De heer Okkema is voorzitter van de DVS en heette ons welkom. Hij vertelde ook dat een aantal leden uit Oosterwolde (Fr) tevens aanwezig zijn. Met een groep van 30 personen bekeken we eerst de kuifhoenders en Antwerpse baardkrielen van de voorzitter.  Daarna zijn we lopend verdeeld  in twee groepen naar de Fam. Feenstra  gegaan. Fokker van Hollanders in driekleur. Een mooi aantal dieren om te bekijken. Ook bij Fam. De Jong , fokker van Tan's, waren mooie konijnen te zien. In de tuin stond een zelf getimmerd bushokje waar we lekker uit de wind een glaasje drinken konden nemen. Gezien het frisse weer, werd hier niet veel gebruik van gemaakt, maar wel een gastvrij gebaar van deze familie. Onderweg kwamen we langs mooie grachtjes en steegjes. Een mooi dorp Workum. De kinderen vonden het ophalen van de brug en het bekijken van de boten ook erg mooi en leuk. 

Vervolgens stapten we in de auto richting de Nijlander molen van Workum. Aldaar konden we de molen van binnen bekijken. Interssant en mooi om te zien dat deze molen door vrijwillers draaiende wordt gehouden. De kinderen kregen een mooie kleurplaat mee en gingen we verder naar Koudum. Bij de Fam. Sipkema , fokker van Thuringers, werden we gastvrij ontvangen. Allereest bekeken we uitvoerig de Thuringers en daarna konden we in de tuin en lekker warme kop soep en belegde broodjes gebruiken met ijs en verse vruchten toe. Zeer goed geregeld, uitstekend!

Daarna reden we verder naar de Fam. Lanting, eveneens in Koudum om de Friese krielen te bekijken. Op het gras diverse rennetjes waar de jonge krielen te zien waren. Deze man was vroeger paarden en koeienfokker en houdt zich nu bezig met de friese krielen. 100 jonge krielen had hij er lopen. Prachtige plek en mooie dieren. 

Als laatste wachtte de familie Zwerver op ons. Zij wonen in Ijlst, dat was nog een stukje rijden, waardoor we konden genieten van het vlakke friesland met de vele wateren. Bij de familie Zwerver konden we de Alaska's en Weners bekijken. Ook de enige Vlaamse Reus was een echt knuffelkonijn. Ook daar warme koffie en fris met een versnapering.

DVS hartelijk dank voor de gastvrij ontvangsten en de uitleg bij de dieren. We vonden het een gezellige en leerzame dag! Voor een impressie van deze dag kunt u de foto's bekijken!

 


Copyright © 2010 Sport Veredelt
door Webdesign Sidi, mjvanloo