Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Vergaderingen

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

Verslag hokbezoek

Hokbezoek bij de vereniging KDS Oostelijk Flevoland

 
Sport Veredelt is op 8 mei 2010 met 13 personen afgereist naar Dronten.

Zij hebben een gezellige, ontspannen en leerzame dag gehad.

Om ruim half negen vertrokken vanaf de Diepesteeg richting de Fam. Meinders in Nagele . Hier stond om 9.15 uur het bestuur ons op te wachten. In een grote schuur stond de koffie en alles gereed. Vader en dochter zijn konijnenfokkers, alles in het wit. De polen en de duitse hangoren werden besproken zowel in het hok als op de tafel. De plussen en de minnen werden uitgelegd door vader Jochem. De cavia’s van Saskia en haar kalveren mochten en moesten gezien worden.

Fam. Visser in Emmeloord.
Oud Engels vecht kriel, chukar patrijs. Al meer dan honderd kuikens onder de lamp. De geiten kregen de aandacht waar ze naar verlangden. De kuikens werden opgefokt onder de lamp met als bodembedekker zaagsel, dit had menigeen nog nooit gezien. Cees Visser bevalt het prima. Het is droog, schoon en makkelijk uit te zeven zodat het meermalen kan worden gebruikt.

Ben Meijer in Swifterbant.
Hollanders in het hok op de tafel, bij enkele nieuwelingen was de twijfel maar, nee toch maar mijn eigen ras handhaven. Groenvleugel duiven, blauwe grond duiven, kanarie’s samen op de stok, naast elkaar broeden. In Swifterbant kan het allemaal. Figurita meeuwduiven op de til. Weinig of geen last van roofvogels.

De lunch was bij Ronald en Ada Tiemens in Dronten.
Deze behaalt het predicaat F ruimschoots. Zwarte weners niet in de soep of tussen het brood, gewoon in de hokken. Hangoor dwergen,cavia’s ja alles moest uit de hokken. Alleen de diamant- en lachduiven en kwartels bleven op stok.

Cees van der Wel in Dronten.
Barnevelder krielen, dubbel gezoomd, ook aan de kleurslag geel wit dubbel gezoomd wordt gewerkt. Na zes jaar zijn de eerste tekeningen al goed zichtbaar. De gele kleur is niet het probleem maar de dubbele zoming is iets anders. Nederlandse hangoren. Hier is de bondtekening het probleem. Nee Cees heeft niet alleen problemen. Het is een plezierige fokker. Hij zoekt het moeilijkste op.

Martin Kok in Dronten.
Het is toch goed geweest dat ons programma wat is uitgelopen. Als we op tijd waren geweest dan waren wij allang thuis geweest voordat de enthousiast vertellende heer Kok thuis was. Kleurdwergen een schuur vol. Midden blauw marter , midden en licht zwart bruin zilver. Martin kende de kleuren en kon het verschil ook nog uitleggen. Figurita duiven 2 koppels. Let op deze kunnen een kampioen voortbrengen.

Jaap en Krijna de Jager in Dronten.

Figurita duiven ook Jaap is bezig een kampioen te fokken. Japanse kwartels, harlekijn kwartels. De leg viel wat tegen zei Jaap, Krijna kookt ze ik heb ze geproefd, niks mis mee. Hier was tevens de afsluiting van een bijzondere dag in de polder. Nadat alle cadeaus en troostende woorden door de voorzitters waren uitgesproken keerden wij tevreden huiswaarts. Een uurtje later dan gepland maar, ach wat is een uurtje extra in een gezellige polder.

Dronten bedankt.


Copyright © 2010 Sport Veredelt
door Webdesign Sidi, mjvanloo