Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Vergaderingen

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

Hokbezoek aan Kampen 
2 juni 2012

Nadat we al het zout en suiker hadden afgewogen zijn we dan toch hartelijk uitgenodigd door de vereniging Kampen om daar te komen gluren.

’s Morgens om 9.30 uur zijn wij vertrokken vanuit Oldebroek om op tijd te zijn voor het welkomstwoord van de voorzitter de heer G. Meijerink van de vereniging Kampen. Dit welkomstwoord zou om 10.00 uur plaats vinden voor de 17 aanwezige leden van Sport Veredelt. Het is  een vriendelijke man die zijn vrouw en hulpen had ingeschakeld om ons van een natje en een droogje te voorzien. De Vlaamse reuzen werden besproken en de administratie gecontroleerd. Deze controle viel niet mee, van elk nest werden de gewichten en de oorlengtes bijgehouden. Na het tatoeëren worden de gewichten en de oorlengtes per dier bijgehouden. Een boekwerk vanaf 1996 lag voor ons ter controle. Niet zomaar een liefhebber, iemand die weet wat er in het hok zit en waar de verkochte dieren zijn gebleven.

Wij volgden onze weg naar de heer K. Stuy, op een boerderij beoefende de heer zijn hobby. Hoenders, ja zelfs Drentse hoenders en Hollandse kuif in de kleurslag blauw. Een vrije ruimte in en om de boerderij voor de liefhebber en zijn Drenten. De kuifhoenders werden gehouden in de hokken die waren gebouwd in de boerderij. De eieren werden aan de broedmachine toevertrouwd en de kuikens in de kunstmoeder. Alle kuikens werden voorzien van een kleurring die gelijk was aan de kleurringen van de ouders. De Bels paarden en de honden kon men niet over het hoofd zien. Een liefhebber die makkelijk denkt maar bijzonder alert is als het zijn dieren aangaat.

De volgende liefhebbers hadden een oudere schuur met veel nieuwe hokken. Hollanders in diverse kleuren, zilvervossen ook in de kleur bruin. De hok indelingen werden bewonderd en de dieren werden besproken. Het eten dat de dieren werd toegediend was voor velen nieuw. Het eten dat er was voor de bezoekers was voor velen niet nieuw maar wel voortreffelijk. Een goed verzorgde broodmaaltijd en wat er nog meer bij was vertel ik u niet. Wel wil ik nog kwijt dat we op bezoek waren bij de heer G. van Veen en mevrouw J. Slendebroek. Nadat we de broekriem een gaatje hadden verzet namen we afscheid van deze vriendelijke Kampenaren.

Op naar de heer J. van de Berg stond er op ons briefje maar mevr. Van de Berg wist er ook veel van en was erg blij met de dieren. Nadat ze pas een jaar geleden waren begonnen met de blauwe Weners en zwarte Franse Hangoren. Was er veel kennis aanwezig. Wat de heer des huizes voor werk doet of meer hobby’s heeft weet ik niet maar de hokken waren niet zomaar even in elkaar geknutseld. De voorfronten waren bewerkt als of het een meubelstuk is.

De afsluiting van deze bijzondere dag was bij de Fam. A. Slendebroek. Hollanders, klein Lotharingers en vogels. Voor elk wat wils. Dieren jong of oud het moest de hokken uit. Tekeningdieren wat is er goed, wat zit er fout . Interessant de voer- en drinkbakjes hingen wat hoog, dan leren de dieren zich beter te stellen en is goed voor het beenwerk. Weer wat geleerd. De hok indeling en opbouw van de stal had ik al eerder gezien.”ja de een timmert en de ander schildert”.
Verder was het eten en drinken hier ook weer goed verzorgd. Met het prachtige weer in een mooi aangelegde tuin smaakt alles natuurlijk dubbel lekker.
Na enkele lovende woorden en bedankjes van de beide voorzitters zijn we mooi op tijd vertrokken. Achterblijvend een vriendelijk volk, een tevreden volk ging richting Oldebroek.
Kampen & omstreken nogmaals bedankt. En tot ziens in Oldebroek.

Voor een impressie van deze gezellige dag, zie foto's.

Voor meer informatie over deze vereniging, zie www.hksv-kampen.nl


Aart Deetman


Copyright © 2010 Sport Veredelt
door Webdesign Sidi, mjvanloo