Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Vergaderingen

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

JEUGD- FAMILIEDAG 2012

Eindelijk was het dan weer zover, onze jaarlijkse familiedag op zaterdag 30 juni jl.

Al vroeg in de morgen keek ik naar buiten naar de weersomstandigheden, want voor iemand van de “rijpere jeugd”, (Oud klinkt zo oud !!!) moet het wel een beetje acceptabel weer zijn om zover te fietsen. Gelukkig was het mooi weer, zij het dat de wind ons wel een beetje parten speelde.
Daarom de fietsketting gesmeerd,  de banden opgepompt en hier en daar een veegje over de fiets om het ergste vuil wat weg te poetsen en op weg naar de Diepesteeg. De koffiegeur kwam ons al tegemoet, dus het werd een warme ontvangst daar bij de familie Deetman. Bedankt voor deze ontvangst na de toch wel vermoeiende tocht vanuit het verre Oldebroek.

Na de koffie met cake begonnen wij met frisse moed aan de tweede etappe richting de heer Lammert Zwep voor een bezoek aan zijn enorme collectie aan gevleugelde en niet gevleugelde dieren. (Ik waag mij er maar niet aan om namen te noemen, daar mijn wetenschap in deze schromelijk tekort schiet !) Mijn verstand stond er een beetje bij stil om zoveel verschillende vogels en dieren op één en de zelfde plaats aan te treffen. En dan het enthousiasme waarmee Lammert Zwep vertelde en met zijn dieren omging. Boven alle lof verheven en een uur om niet weer te vergeten. Lammert Zwep, hierbij nogmaals bedankt voor deze warme en leerzame ontvangst.

De derde etappe voerde ons naar de Olde Dreiput van Henk van Ommen aan de Harm Aartsweg. Anita Deetman wierp zich hierbij op als leider en na de nodige informatie van haar kant onderweg  over de te volgen route kwamen wij uiteindelijk op de plaats van bestemming. Voor iemand van de rijpere jeugd lag het tempo wel wat aan de hoge kant maar de koele dronk van de cafetaria smaakte daarna des te lekkerder.

De laatste etappe bracht ons bij de familie Cees van Heerde. De prachtige tent, de heerlijk uitziende salades en de verrukkelijke vleesgerechten nodigden tot een voortreffelijke barbecue. Wij hebben ons dan ook meer dan tegoed gedaan aan al dat lekkers, afgewisseld met de al dan niet alcoholische drankjes. Leida en Cees, het was voortreffelijk en daarbij te bedenken dat jullie dit allemaal zelf hebben klaar gemaakt en aangekleed. Boven alle lof verheven! Voor mij hebben jullie een lintje verdiend !

De stemming was die middag opperbest, zowel onder klein als groot.
Het aantal deelnemers liet helaas wat te wensen over, maar onder de bekende gezichten ontdekte ik gelukkig ook nog nieuwe gezichten, de familie Bultman! Het gesprek met hen was hartverwarmend en het scheelde maar een haartje of wij waren nog familie !

De vierde etappe leidde naar onze woning waar wij, behoorlijk verkwikt en aangedikt in de loop van de avond terug keerden.
Alles overziend hebben wij deel mogen nemen aan een mooie, gezellige, ontspannen en samen bindende middag en avond van Sport Veredelt!
Op naar de volgende familiedag  en nogmaals iedereen bedankt die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen.

Willem van Hattem

 

Klik hier voor een impressie van deze familiedag 


Copyright © 2010 Sport Veredelt
door Webdesign Sidi, mjvanloo