Logo

Pluimvee, Pelsdieren, Sierduiven, Sier - en Watervogelfokkersvereniging

"Sport Veredelt"
Oldebroek en  omstreken


Opgericht 4 december 1945
Onderscheiden met de KONINKLIJKE EREPENNING op 30 november 1995

logo2

Home

Vereniging

Bestuur

Doelstelling

Activiteiten

Vergaderingen

Jongdierendag

Noord Veluwe Show

Competities

Lid worden?

FAMILIEDAG 2013

Zaterdag 6 juli j.l. was het weer de traditionele jaarlijkse familiedag van Sport Veredelt. Misschien wel om tegemoet te komen aan de al dan niet fitte conditie van de “Rijpere jeugd” was er dit keer niet gekozen voor de fiets maar voor de auto met als doel  “ Het pluimveemuseum te Barneveld”.
Daar ik eindelijk ook wel eens wilde weten wie er eerder was:  “De kip of het ei” en wij het pluimvee museum nog nooit met een bezoek hadden vereerd waren wij snel besloten tot deelname. Keurig op tijd op het verzamelpunt aangekomen, het transferium te Nunspeet,  bleek ons dat wij één van de eersten waren. Helaas groeide het aantal deelnemers niet tot het aantal wat ik er van verwacht had.
Het liet ons echter niet ontmoedigen en vergezeld van het prachtige weer en genietend van de prachtige Veluwe gingen wij binnendoor richting het museum in Barneveld.
Daar aangekomen werden wij buiten eerst nog getrakteerd op een kopje koffie met toebehoren waarna wij naar binnen gingen.
Eerst konden wij deelnemen aan een veiling, een veiling van eieren en andere op het pluimvee afgestemde artikelen en dat met een echte veilingklok !
Menig doosje eieren verwisselde van eigenaar en werd meegenomen door één van onze leden.
In de praktijk bleek het best moeilijk te zijn om de wijzer van de klok op het juiste minimale bedrag te laten stoppen en dan zonder dat de partij werd doorgedraaid. Wel hadden sommigen van ons wat moeite met de opmerking tijdens de uiteenzetting  dat de prijs van de eieren wekelijks door een aantal grootheden tijdens een vergadering werd bepaald.  Riekt dit niet naar prijsafspraken wat in Nederland toch verboden is ???
Na afloop van de veiling mochten wij het museum bezoeken.
Al direct kreeg ik een antwoord op mijn vraag van de kip en het ei.
Op een tekst aan de muur vroeg een kip aan het ei: Wie was er eerder, ik of jij ?
De wetenschap is hier namelijk nog steeds mee aan het stoeien.
Het ei gaf geen afdoende antwoord waarop de kip zei: Ik heb nog nooit een ei een kip zien leggen”, waarvan akte.
Na heel wat kennis vergaard te hebben over de kip, de ontwikkeling en de vermeerdering ervan, het broeden, enz. enz. gingen wij op een redelijk tijdstip via de zelfde weg weer richting Oldebroek.
In de buurt van Elspeet werd nog een tussenstop ingelast om de benen te strekken en te genieten van een koele drank waarbij de jeugd zich kon uitleven op de daar aanwezige speel attributen.
Keurig op tijd arriveerden wij uiteindelijk bij Cees en Leida aan de Stationsweg voor de barbeque.
Hier was het aantal aanwezigen beduidend groter !!
Vermoedelijk werd men aangetrokken door de naam en faam van Cees en Leida want die namen staan altijd weer borg voor kwaliteit en kwantiteit ! Cees en Leida, het was weer prima ! Alle lof ! Ook voor de verdere organisatie van deze barbecue !
Zonder namen te noemen en om er niet één te vergeten wil ik ook de organisatie van de hele dag bedanken voor de  mooie dag die wij samen hebben beleefd !

Op naar de volgende familiedag !

Willem van Hattem

 

 Klik hier voor een impressie van deze familiedag 


Copyright © 2010 Sport Veredelt
door Webdesign Sidi, mjvanloo